วันอังคารที่ 6 มกราคม พ.ศ. 2558

ឆាកែង​​ត្រី​កេះ

​លើក​មុន មង្គល​ការ ​ធ្លាប់​​​តែ​​​បង្ហាញពីវិធី​ធ្វើ​ ម្លរ​ម្ជូរ​កែង រួច​ម្តង​មក​ហើយ​ ប៉ុន្តែ​នៅ​​ថ្ងៃ​អា​ទិត្យ​​នេះ​ មង្គល​ការ សូម​ធ្វើ​ការ​បង្ហាញ​ពី​របៀប​​ ឆា​កែងត្រីកេះ​វិញ​ម្តង​។




+ គ្រឿងផ្សំ 
- ត្រីកេះ ៤០០ក្រាមកាត់ជាកង់
- បង្គាក្រៀមបុក ១ស្លាបព្រាបាយ
- ប៊ីចេង កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅស៊ុប កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- គ្រឿងបុក ២ស្លាបព្រាបាយ
- ស្លឹកក្រូចសើច ៣សន្លឹក
- ម្ទេសឆ្អើរចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងខ្យង ១ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ (ឆា) 

+ វិធី​ធ្វើ 
១. មុន​ដំ​បូង​យក​ត្រី​មក​ប្រ​ឡាក់​ជា​មួយ​ម្សៅ​ស៊ុប​ កន្លះ​ស្លាបព្រាបាយ​រួច​ទុក​ឲ្យ​វា​ចូល​ជាតិ​បន្តិច​សិន។
២. បន្ទាប់​ពី​ត្រី​ចូល​ជាតិ​ហើយ​ត្រូវ​យក​ទៅ​ដាក់​បំពង​ឲ្យ​ឆ្អិន​ រួច​​ស្រង់​វា​​ដាក់​រៀប​ក្នុង​ចាន​។
៣. ដាក់​ប្រេង​ឆា​ចូល​ក្នុងខ្ទះ​ទុក​ឲ្យ​ក្តៅ​ បន្ទាប់​មក​ដាក់​ម្ទេស​ឆ្អើរ​ចូល​កូរ​វា​មួយ​សន្ទុះ​ដាក់​គ្រឿង​បុក​ និង​ស្លឹក​ក្រូច​សើច​កូរ​បញ្ចូលគ្នា​រួច​បន្ថែម ទឹកស៊ីអ៊ីវ, ប្រេងខ្យង, ស្ករស និង​ដាក់ទឹកចូល​បន្តិច​​កូរសិន​។
៤. ដាក់​បង្គា​ក្រៀម​ចូល ​​បន្ត​កូរ​តទៅ​ទៀត​រួច​បន្ថែម​ ប៊ីចេង ម្សៅ​ស៊ុប​កូរ​វា​​ឲ្យ​ចូលបាន​សប់​គ្រឿង​ រួច​ហើយ​យក​វា​ទៅ​ចាក់​ចូល​ក្នុង​ចាន​​ត្រី​ដែល​បាន​រៀប​ទុក​ជា​ការ​ស្រេច៕

0 ความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น

Popular Posts

Recent Posts

Categories

Unordered List

Text Widget

Welcome Box

Labels

Follow on Facebook

Test Widget

ฟอร์มรายชื่อติดต่อ

ชื่อ

อีเมล *

ข้อความ *

Follow on Google+

Popular Posts